Online pénztárgép: néhány nap türelmet kérünk
Online pénztárgép: néhány nap türelmet kérünk

Online pénztárgép: néhány nap türelmet kérünk

Online pénztárgépeink engedélyeztetése a vártnál tovább húzódott, néhány napon belül azonban döntés születik az ügyben. Reményeink szerint csütörtökig megkapjuk a szükséges engedélyeket.
Október óta csak abban az esetben adhat nyugtát a hagyományos készülékével, ha rendelkezik visszaigazolással az online pénztárgép megrendeléséről. A NAV tegnapi közleményében pontosan meghatározta, hogy milyen visszaigazolást fogad el a kiskasszák beszerzéséről.

Az igazolást, vagy adásvételi szerződést a pénztárgép forgalmazójának kell kiállítania. A forgalmazónak akkor is igazolnia kell, hogy eljutott hozzá a megrendelés, ha nem közvetlenül a cégtől, hanem egy viszonteladóján keresztül vásárolta meg a készüléket.

Az adóhatóság csak olyan online pénztárgépek megrendelését fogadja el, melyeknek a forgalomba hozatalát jóváhagyta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. A rendeletben előírt visszaigazolások meglétét a jövő hétfőtől vizsgálhatja a NAV.

Cégünk a Sam4s pénztárgépek kizárólagos forgalmazója Magyarországon. Az online pénztárgépeink megrendeléséről adásvételi szerződést küldünk, függetlenül attól, hogy közvetlenül a cégünktől, vagy egy viszonteladó partnerünktől rendelte a készüléket. Az általunk küldött adásvételi szerződés mellett, újabb igazolásra nem lesz szüksége.

A készülékeink engedélyeztetése azonban a vártnál hosszabb ideig húzódik, az MKEH még nem hagyta jóvá az összes modellünk forgalomba hozatalát. Reményeink szerint erre néhány napon belül sor kerül.

A már engedélyt kapott NR-300-as pénztárgép végleges forgalomba hozatalához szükséges hiánypótlást benyújtottuk, az NR 270-es modellünkkel kapcsolatban pedig újabb engedélyeztetési eljárást indítottunk a tegnapi nap folyamán. Rövid időn belül döntést várunk a másik két online pénztárgépünkkel, a Sam4s NR-240-es és a Sam4s NR-440-es készülékkel kapcsolatban is.

Cégünk húsz éve foglalkozik kiskasszák fejlesztésével és értékesítésével. A Sam4s pénztárgépek megbízhatóságáról árulkodik az a tény is, hogy több tízezer, a hagyományos pénztárgépeinket használó ügyfelünk választotta az online modelljeinket.

Az Alt Cash Kft. készen áll arra, hogy a megrendelt pénztárgépeket a szerződésben vállalt határidőre leszállítsa. Az Adóügyi Ellenőrző Egységek előállításához szükséges gyártási kapacitást kiépítettük, és jelen pillanatban több, mint 25 ezer online pénztárgépünk van raktáron.

Néhány nap türelmet kérünk még Öntől. Tájékoztatni fogjuk, amint megkaptuk a szükséges engedélyeket.