Mi a helyzet a Sam4s pénztárgépekkel?

Az utóbbi időben számos cikk foglalkozott azzal, hogy mi lesz a sorsa cégünk Sam4s NR-270 típusú online pénztárgépének. Bár a készülék engedélyeztetése a vártnál hosszabb ideig húzódik, ezúton is szeretnénk megnyugtatni minden ügyfelünket: az Alt Cash Kft. készen áll arra, hogy a pénztárgépeit a szerződésben vállalt határidőre és az ígért áron leszállítsa.
Az alábbiakban az online pénztárgépeink elhúzódó engedélyeztetésének okait szeretnénk bemutatni, és szólni fogunk azokról az előkészületekről is, melyeket annak az érdekében tettünk, hogy teljesíthessük az ügyfeleinknek tett vállalásainkat.

gyártás és ÜZEMBE HELYEZÉs

A Sam4s NR-270 típusú online pénztárgép forgalmazási engedélyét augusztus elején adta ki az MKEH Metrológiai hatósága. Néhány héttel később megállapodtunk a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a pénztárgép gyártásához nyújtott állami támogatásért cserébe vállaltuk, hogy az első 10.000 darab NR-270-es készüléket, kedvezményes, nettó 100 ezer forintos áron értékesítjük a hazai vállalkozásoknak. A támogatás folyósításának a feltétele volt, hogy a megrendelt készülékeket november 30-ig üzembe helyezzük.

A forgalmazási engedély birtokában rögtön dolgozni kezdtünk azon, hogy a készülékeket a vállalt határidőre eljuttathassuk a megrendelőinkhez. A pénztárgépeinket Dél-Koreából importáljuk, és augusztus óta folyamatosan érkeznek hozzánk a szállítmányok az ázsiai országból. Jelen pillanatban 28 865 darab online pénztárgépünk van raktáron.

A NAV szerverei és a készülékek közötti titkosított kommunikációt biztosító eszközt, az Adóügyi Ellenőrző Egységet a Videoton székesfehérvári üzemében gyártják le és építik be a kiskasszáinkba. Az egység előállításához szükséges feltételeket megteremtettük, és az első kis szériás gyártás is megtörtént október elején. Az egység összeállítását részletesen bemutatja az alábbi videónk.



A Videoton által összeszerelt készülékeket országos viszonteladó- és szervizhálózatunk tagjai helyezik majd üzembe a vállalkozásoknál. Partnereink számára tanfolyamot szerveztünk, melyen idáig 467 fő vett részt, akik több mint 900 élesítést végeztek el az oktatás során.

érvényesek az engedélyek


A pénztárgép használatra kötelezetteknek szeptember végéig kellett dönteniük arról, hogy milyen online modellre adnak le megrendelést. Eddig az időpontig az NR-270-es készülék az engedélyezett típusok között szerepelt az MKEH honlapján, tehát aki ezt a pénztárgépet választotta, abban a hitben tette, hogy egy előírásoknak megfelelő modellt választ, aminek a gyártását ráadásul, a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatja.

Viszonteladó partnerek az online pénztárgép tanfolyamon

Az MKEH azonban október közepén váratlanul visszavonta a készülék forgalmazási engedélyét. A hivatal döntését indokolatlannak tartjuk. Bár az MKEH az engedély kiadásakor hiánypótlásra kérte a cégünket, az előírt feladatokat a megadott határidőn belül elvégeztük, más kérés pedig azóta nem érkezett hozzánk a szervezettől. Az engedély visszavonásáról az MKEH honlapjáról értesültünk, és csak ezt követően kaptuk kézhez a hivatalos értesítést.

A szervezet döntése ellen fellebbeztünk. A fellebbezés annak jogerős elbírálásáig érvényben tartja az eredeti engedélyező határozatot, vagyis olyan jogerős határozat mely megtiltja a korábban engedélyezett pénztárgépeink forgalmazását jelenleg nincs.

az ígért áron szállítunk


A hivatalos eljárás elhúzódása miatt elképzelhető, hogy nem fogjuk tudni 2013. november 30-ig üzembe helyezni az első tízezer Sam4s NR-270-es online pénztárgépet, és elveszíthetjük az NGM gyártáshoz nyújtott 30 millió forintos támogatását is.

Ettől függetlenül, tartjuk magunkat ahhoz, amit vállaltunk, és az ígért 100.000 forintos áron fogjuk kiszolgálni az első tízezer megrendelőt, amint megkapjuk a szükséges engedélyeket.

A legújabb Sam4s pénztárgépek a raktárunkban

És leszállítjuk a többi készüléket is


Cégünk négy fajta pénztárgéppel készült az online átállásra. Modelljeink között számítógéphez kapcsolható és mérlegekkel vagy vonalkódolvasókkal használható típusok is megtalálhatóak.

A kiskasszáink engedélyeztetési eljárása azért is húzódott ilyen sokáig, mert az MKEH egy e-mailben javasolta számunkra, hogy tegyük lehetővé a készülékeink szoftverének a frissítését a NAV szerverein keresztül. Bár az online pénztárgépekről szóló rendelet ezt nem írja elő, cégünk úgy döntött, hogy eleget tesz a kérésnek.

A módosítást a már engedélyt kapott Sam4s NR-300-as, és a másik két, engedélyezés alatt álló modell, az NR-240-es, és az NR-440-es szoftverén is végrehajtjuk. Véleményünk szerint mind a négy online pénztárgép meg fogja kapni a szükséges engedélyeket november végéig.

Ezúton is szeretnénk megköszönni ügyfeleink bizalmát a cégünk iránt. Még egy kis türelmet kérünk a megrendelőinktől. A strapabíró, akár egy évtizednél is tovább használható pénztárgépeinket mihamarabb elkezdjük kiszállítani a megadott címekre.