Büntet a NAV, ha nincs online pénztárgép

Akár egymillió forint is lehet a bírság, ha nem tudja bizonyítani, hogy rendelt online pénztárgépet.

A hagyományos készülékeket október végétől csak abban az esetben használhatják tovább a tulajdonosaik, ha rendelkeznek regisztrációs kóddal, és igazolással arról, hogy rendeltek online pénztárgépet. Amennyiben egy cég nem tesz eleget az előírásoknak, akár egymillió forintos büntetést is kiszabhat az adóhatóság. Magánszemélyek esetén a bírság maximális összege félmillió forint.

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a NAV elkezdte ellenőrizni a pénztárgép tulajdonosokat, és a vizsgálat során a PTGREG kód mellett, az online pénztárgép megrendelését bizonyító adásvételi szerződést, vagy forgalmazói igazolást is elkérik az üzletekben. Az igazolást, vagy a szerződést csak abban az esetben fogadják el érvényesnek, ha egy olyan készülék megrendelését bizonyítja, melynek a forgalomba hozatalára engedélyt adott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

NEM kell tartania az ellenőrzéstől, HA SAM4S PÉNZTÁRGÉPET VálasztotT

Szerencsére abban az esetben, ha cégünktől rendelt online pénztárgépet, nem kell aggódnia az ellenőrzések miatt. Az ügyfeleinknek küldött adásvételi szerződés minden hatályos előírásnak megfelel, és bizonyítja, hogy gondoskodott egy engedéllyel rendelkező online modell beszerzéséről.