A szolgáltatók is támogatással vásárolhatnak pénztárgépet

Segíteni fogja az online pénztárgépek megvásárlásában az állam azokat a szolgáltatást nyújtó vállalkozókat, akiket az új kasszák használatára kötelez. Azt még nem lehet tudni, hogy mekkora lesz a támogatás összege, és pontosan kik vehetik majd igénybe.
A kormány az online pénztárgép használatára kötelezettek körének a bővítését tervezi. Pankucsi Zoltán legutóbbi nyilatkozata szerint a kiskasszák új felhasználóinak sem a teljes áron kell majd megvásárolniuk a készülékeket.

„Állami támogatással számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeket hamarosan arra kötelez a jogszabály, hogy az adóhivatallal állandó elektronikus kapcsolatban lévő pénztárgépeket szerezzenek be" – mondta el a Napi Gazdaságnak az adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár.

A politikus a támogatás összegéről, vagy az igénybe vételének a feltételeiről nem nyilatkozott. Azok, akiknek jelenleg is pénztárgépet kell használniuk, 50 ezer forint segítséget kaphattak az államtól az online kasszák beszerzéséhez, ha bizonyos feltételeknek megfeleltek, például nem volt adótartozásuk, vagy 500 millió forintot meghaladó árbevételük és sikerült időben beüzemelniük az új típusú pénztárgépeket.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan kiket kötelez még a kiskasszák üzemeltetésére a kormány, az államtitkár nyilatkozata alapján azonban, a taxisok, a fodrászok, a műkörömépítők, a kozmetikusok, az állatorvosok, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetői szinte biztosan megismerkedhetnek majd az online pénztárgépek világával.

Pankucsi elmondta, hogy a kötelezettek körének bővítéséről jelenleg is egyeztetések folynak, és az erről szóló jogszabályt csak akkor vezetik majd be, ha az összes érintett felkészült az új előírások végrehajtására.

Szakértői becslések szerint mintegy 70 ezer vállalkozót érinthet a jogszabályváltozás. Cégünk jelentős raktárkészlettel rendelkezik Sam4s pénztárgépekből, és megnövekedett igények kiszolgálására is készen áll.