Mégsem ússzák meg a szolgáltatók a pénztárgép vásárlást?
Mégsem ússzák meg a szolgáltatók a pénztárgép vásárlást?

Mégsem ússzák meg a szolgáltatók a pénztárgép vásárlást?

A korábbi cáfolatok ellenére a szolgáltató szektor több szereplőjét is gépi nyugtaadásra kötelezné az NGM. Ezúttal a szervizeknek, a masszőröknek, a gépjárműalkatrész-kereskedőknek és a pénzváltóknak van a legnagyobb esélyük arra, hogy megismerkedjenek az online pénztárgépek világával.
Két hónappal ezelőtt jelentette be Lázár János, hogy nem teszik kötelezővé az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorban tevékenykedő cégek számára. Az elképzelést akkor azért vetették el, mert Orbán Viktor kormányfőnek az volt az álláspontja, hogy a kiskasszák használata nem indokolt és életszerű ezen a területen.
 
Meglepő módon Varga Mihály ma azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy a gazdasági tárca mégis kötelezővé tenné a készülékek használatát a szektor számos szereplője számára, és az erről szóló jogszabályt már szövegezik is. A nemzetgazdasági miniszter szerint ezúttal a szervizek, a gépjárműalkatrész-kereskedők, a pénzváltók és a masszőrök lehetnek érintettek. Emellett azt is vizsgálják, hogy érdemes lehet - e előírni az online kasszák használatát a diszkók és a fitneszklubok számára.
 
Varga Mihály arról is beszélt, hogy a készülő új szabályok elegendő időt hagynak majd az érintetteknek a készülékek beszerzésére és elképzelhető az is, hogy ismét igénybe lehet majd venni az állami támogatást a pénztárgépek beszerzéséhez.
 
Év eleje óta jelentek meg híradások arról, hogy a szolgáltató szektorban tevékenykedő cégeknek is pénztárgépet kell majd használniuk. Először a fodrászok, a taxisok és a kozmetikusok kerültek a gazdasági tárca célkeresztjébe, róluk azonban ezúttal nem tett említést a miniszter. Az, hogy a masszőröknek miért kell majd pénztárgépet használniuk, amikor fodrászok esetében ez nem volt életszerű és indokolt, egyelőre nem világos.