Mi a különbség a Near Edge és a Flat Head nyomtatófejek között?

A termo-transzferes technológiát használó készülékek Flat Head, vagy Near Edge nyomtatófejekkel vannak felszerelve.

A kétfajta címkenyomtató-fej működése sok szempontból hasonló. Mindkét eszköz rengeteg apróbb elemet tartalmaz, melyek hő és nyomás segítségével viszik fel a festékanyagot a címkékre. Ezeknek az elemeknek a száma határozza meg az elkészült nyomtatvány részletességét, egy 300 DPI-s nyomtatvány előállításához például a felbontással megegyező számú elemet aktiválhat a nyomtató, egy körülbelül 2,5 centiméternyi területen.

A különbség a két technológia között a hőt és a nyomást leadó elemek elhelyezkedésében van, míg a Flat Head nyomtatókban a fej közepén, a Near Edge technológiát használó készülékben a szélén találhatóak. Mivel a Near Edge fejeket 45 fokban megdöntve építik be a nyomtatókba, az ilyen technológiát használó készülékekben rövidebb ideig kell érintkezniük a címkéknek a festékszalaggal ahhoz, hogy elkészüljön egy nyomtatvány.

Bár a Near Edge technológia egy korszerűbb megoldás, mint a Flat Head mindkét módszernek megvannak az előnyei. A Near Edge fejjel szerelt nyomtatók gyorsabbak, jobb minőségben állítják elő az apróbb karaktereket tartalmazó nyomtatványokat, és általában eredményesebbek a műanyag alapú etikettekkel, a Flat Head fejes modellek olcsóbbak és magasabb várható élettartammal rendelkeznek.

Függetlenül attól, hogy melyik technológiát választja, címkenyomtató kínálatunkban többféle modell közül is válogathat. Amennyiben igényeit egy Near Edge fejjel szerelt készülék elégítené ki jobban, tekintse meg a Toshiba-Tec nagyobb teljesítményű címkenyomtatóit, ellenkező esetben pedig a Zebra és a Bixolon modelljeit ajánljuk.