Mire használható a blokknyomtató? Milyen előnyei vannak a blokknyomtatóknak?

A blokknyomtatók, különleges, csak számlák nyomtatására használható készülékek, melyek részletesebb dokumentumok nyomtatására képesek a pénztárgépeknél. Szinte mindegyik POS rendszer tartalmaz blokknyomtatót, sok helyen a kasszák nyitását is ezek a készülékek vezérlik.

A blokknyomtatók egy részébe nem törölhető, fiskális memóriát építettek, ezekkel a nyomtatókkal a NAV előírásoknak minden szempontból megfelelő bizonylatok készíthetőek. Az ilyen, adóügyi nyomtatókkal felszerelt POS rendszereket egyebek mellett nagy forgalmú élelmiszerüzletekben, benzinkutakon, jegyárusító helyeken szokták használni.

A fiskális memóriával nem rendelkező blokknyomtatókat vagy számlanyomtatókat a legtöbbször vendéglátás területén alkalmazzák. Egyrészt a vendégek számára készítenek részletes, tájékoztató blokkokat a segítségükkel, másrészt a konyhában dolgozóknak is ilyen készülékekkel nyomtatják a rendeléseket.

A blokknyomtatók használata felgyorsítja a vásárlók kiszolgálását és csökkenti a költségeket. Ezeknek, a speciális nyomtatóknak a többsége három-négyszer akkora sebességgel készíti el a bizonylatokat, mint a pénztárgépek, és ehhez a hagyományos nyomtatóknál jóval kevesebb papírt használ fel. Vannak olyan típusaik is, melyek extrém körülmények között, például egy konyhán, magas hőmérséklet és páratartalom mellett is kifogástalanul működnek.

A Pénztárgépcentrum minden felhasználási területre kínál blokknyomtatókat. Kínálatunkban az adóügyi, a mobil és a konyhai nyomtatók egyaránt megtalálhatóak.