Szamos Marcipán
Szamos Marcipán

Szamos Marcipán

Az ismert cukrászdákban is az Sam4s kereskedelmi eszközeinek a segítségével szolgálják ki a vendégeket és készítenek forgalmi jelentéseket.
A marcipánrózsák népszerű édességnek számítottak Magyarországon a harmincas években. Az ehető virágokat az akkoriban Auguszt E. József üzletében tanuló Szamos Mátyás készítette, cukorból és mandulából kevert marcipánmasszából. A Szamos Marcipán Kft. termékeinek a legnagyobb része ma is a rózsákat és számos más, különleges édességet megalkotó, újító cukrászmester receptjei alapján készül.

A kis családi vállalkozásként induló cég 1987-ben a Párisi utcában nyitotta meg az első cukrászdáját, amit néhány éven belül újabbak követtek. A Szamos Marcipán Kft. részben kézzel készült tortáit, csokoládéit és más édességeit ma már tizenhárom cukrászdában és tizenkét üzletben lehet megvásárolni Magyarországon. A Pilisvörösváron készülő édességeket külföldön is forgalmazzák, a cég több száz embernek ad munkát.

A Szamos üzleteiben a közelmúltban kezdtek el Sam4s készülékeket használni. Két olyan budapesti cukrászdát kerestünk fel, ahol a cégünk termékeinek a segítségével értékesítik az édességeket.

Szamos Marcipán

Az ötcsillagos Royal Corinthia Hotelben, az Erzsébet kőrúton 2005-ben nyitott cukrászdát a Szamos Marcipán. Bár az üzlet vásárlóinak a jelentős része a szálloda lakói közül kerül ki, a visszatérő vendégek és a törzsvásárlók is jelentős részét adják a forgalmának. A legtöbben a marcipánok, fagylaltkelyhek és a tortakülönlegességek miatt keresik fel a visszafogottan elegáns, századfordulós hangulatú vendéglátóhelyet, ahol alkalmanként egy kávéházi zongorista is szórakoztatja a vendégeket.

A cukrászdában a nyitás óta egy CAS mérleget használnak, néhány hónapja pedig a régi pénztárgépüket egy Sam4s 420 F típusúra cserélték le. „Mindkét készülékkel elégedettek vagyunk, egyik sem járt még szervizben. A pénztárgéppel körülbelül száz bizonylatot nyomtatunk naponta, és eddigi tapasztalataim alapján egy felhasználóbarát és könnyen kezelhető készülék. A papírcsere vagy a jelentések készítése sem jelentett nehézséget a számunkra." –mondta Kovács Péter a cukrászda vezetője a termékeinkről.

A Svábhegyen található Szépkilátás Cukrászda egy olyan házban nyílt meg 2004-ben, ahol száz évvel korábban is cukrászda üzemelt. Az ezer négyszögöles, gesztenyefás kerttel körülvett műemlék jellegű épületben a Szamos Marcipán tortáinak, fagylaltjainak, édes és sós cukrász süteményeinek széles választékával várják a vendégeket. A budai cukrászdát a kertjében kialakított játszótér rendkívül népszerűvé tette a családosok körében, de a törzsvendégei között környékbeli lakók, üzletemberek és hírességek is megtalálhatóak.

Ebben a cukrászdában szintén Sam4s pénztárgépekkel és Cas mérlegekkel dolgoznak. „Szeretjük ezeket a készülékeket. Intelligens, jól használható eszközök, amik megkönnyítik a munkánkat." – mondta el Heer-Mártai Bernadett üzletvezető a termékeinkről.

A Szépkilátás Cukrászdában a tortákat árucikk kódok segítségével értékesítik, a marcipánok eladásához pedig vonalkódolvasókat használnak. Mindkét általunk felkeresett vendéglátóhelyen a napi zárás mellett havi jelentést is készítenek a pénztárgéppel. A jelentések segítségével a cég pilisvörösvári központját tájékoztatják a cukrászdák forgalmáról.