Támogatjuk a Vándor kórus munkáját

Az egyik legismertebb hazai énekkar, a Budapesti Vándor Kórus munkáját cégünk is segíti.
A Budapesti Vándor Kórust 1936-ban alapította Vándor Sándor, a hét nyelven beszélő, nagy műveltségű zeneszerző-karnagy, aki Palestrinától a kortárs zenéig átívelő repertoárt épített fel néhány év alatt és megalapozta az együttes későbbi sikereit. Halála után, 1949-ben Révész László Liszt-díjas, Érdemes művész vette át a kórus vezetését, és közel ötven éven át, 1999-ig irányította az együttes munkáját. Ez alatt az idő alatt az énekkar bejárta csaknem egész Európát, koncertezett az Egyesült Államokban, és 32 díjat nyert el különböző versenyeken.

A kórust jelenleg Németh Zsuzsanna Artisjus-díjas karnagy vezeti. A közelmúltban arany oklevéllel kitüntetett együttes évente 8-10 önálló hangversenyt ad, saját fesztiválokat szervez valamint iskolákban és jótékony céllal is vállal fellépéseket. 2009-ben három rangos versenyen érte el a legmagasabb, Kiemelt Hangversenykórus minősítést.

Büszkék vagyunk arra, hogy a világszerte elismert és új magyar kórusművek születését is ösztönző együttes munkáját, társadalmi felelősségvállalás programunk keretében támogathatjuk. A Vándor Kórus következőleg június 3-án, vasárnap az Aranytíz Kultúrház Tolnay Klári Színpadán fog fellépni. A hangverseny délután 4 órakor kezdődik.