Szeptemberig van még idő!

Varga Mihály javaslatára június 11-én alig több mint két héttel a türelmi idő lejárta előtt döntött a kormány arról, hogy módosítják a hagyományos pénztárgépek bekötésének határidejét.
Az eredeti elképzelés szerint minden olyan készüléket, amely nem rendelkezik elektronikus naplóval, legkésőbb június 30-ig le kellett volna cserélni, vagy át kellett volna alakítani oly módon, hogy képes legyen a NAV-felé történő adatkommunikációra.

Tekintve, hogy a mai napig még egyetlen forgalmazó sem kapott engedélyt online készülékre ez a döntés némileg megnyugtatja a kedélyeket, hiszen a vállalkozók már-már sarokba szorítva érezhették magukat, hogy meg kell felelniük egy olyan rendeletnek, amihez nem lehet készüléket beszerezni. A szeptemberig elhalasztott türelmi idő feltétlenül szükséges volt ahhoz, hogy a gyártók befejezhessék a műszaki fejlesztést, a készülékek és a NAV szervere felé történő adatkommunikáció tesztelése megtörténjen majd a tömeggyártás megkezdődhessen.

Az Alt Cash Kft továbbra is fogadja az előjegyzéseket, hogy minél hatékonyabban tudjon ajánlatot küldeni regisztrált ügyfeleinek.