Ötvenezer forinttal támogatja a pénztárgép cseréjét az állam

Ötvenezer forinttal támogatja az állam egy pénztárgép összekötését a NAV szervereivel. A támogatás a készülékek cseréjéhez és átalakításához is felhasználható, de cégenként legfeljebb öt kassza bekötéséhez lehet igénybe venni.
Pénztárgépenként ötvenezer forint támogatást igényelhetnek a vállalkozók a készülékeik összekapcsolásához a NAV szervereivel – jelentette be szerdán a nemzetgazdasági miniszter. A támogatást egyaránt fel lehet majd használni új készülékek vásárlására és a meglévő pénztárgép kiegészítésére egy olyan eszközzel, ami lehetővé teszi az adatok továbbítását az adóhatóság felé.

Cégenként legfeljebb öt pénztárgép cseréjét segíti ezen a módon az állam. A támogatást csak olyan vállalkozások igényelhetik, melyeknek az éves árbevétele nem éri el az 500 millió forintot, nincs adótartozásuk, nem alkalmaznak fekete munkásokat és nem állnak csőd- vagy felszámolási eljárás alatt.

A támogatás igényléséhez egy űrlapot kell majd kitölteni és eljuttatni a NAV-hoz. Ha az adóhatóság elfogadja a kérelmet egy kódszámot tartalmazó igazolást küld majd vissza az igénylőnek, mellyel kedvezményesen vásárolhat majd új készüléket, vagy alakítathatja át a régit a pénztárgép forgalmazóknál.

Az állami támogatásról további információkat találhat az alábbi videóban. Az igénylés módját a tudásbázisban is bemutatjuk; kattintson ide, ha érdeklik a részletek.



Azok a vállalkozók, akik megkapták az állami támogatást természetesen cégünktől is kedvezményesen vásárolhatnak majd. Ha szeretne értesítést kapni, ha elérhetőek lesznek a NAV szervereivel összeköthető modelljeink, vagy kíváncsi az online pénztárgépekkel kapcsolatos új információkra, iratkozzon fel hírlevelünkre és tájékoztatni fogjuk az átállással kapcsolatos fontos eseményekről.

Mint korábban megírtuk, ebben az évben az összes pénztárgépet össze kell kötni az adóhatóság szervereivel. A hagyományos pénztárgépeket legkésőbb szeptember 1-ig, a jellemzően nagyáruházakban használt elektronikus naplóval felszerelt készülékeket pedig december 31-ig kell lecserélni vagy átalakítani. Ha érdeklik a törvényváltozás részletei, és az új pénztárgépek képességei a olvassa el erről szóló bejegyzéseinket a tudásbázisban.