Már érkezik a szoftverfrissítés a Sam4s pénztárgépekre!
Már érkezik a szoftverfrissítés a Sam4s pénztárgépekre!

Már érkezik a szoftverfrissítés a Sam4s pénztárgépekre!

A Sam4S Online pénztárgépek vezérlőprogramjai a NAV rendszerén keresztül átállnak az új szabályozás szerinti módosult működésre.

A CIKKet FRISSÍTettük 2017.11.14-én

 

A Sam4S pénztárgépek szoftvere zárt mobilhálózaton fog frissülni az elkövetkező időszakban. A programcserére azért van szükség, mert a tavalyi évben elfogadott új jogszabályok értelmében a pénztárgépek működésében jelentős változásokat kellett eszközölni, majd az engedélyeztetési eljáráson is át kellett esniük a kasszáknak.

Az Alt Cash Kft. a pénztárgépek forgalmazójaként a megfelelő fejlesztési munkákat elvégezte és az új engedélyeket is megszerezte annak érdekében, hogy az ügyfelei továbbra is gondtalanul haszálhassák Sam4S online pénztárgépeiket.

Az új szoftver érkezésére az Sam4S pénztárgépek üzemeltetői 2017. november 13-ától számíthatnak. Az új szoftver napi zárás után vagy zárt adóügyi nap esetén bekapcsoláskor kerül telepítésre a pénztárgépeken és hozzávetőleg egy órát vesz igénybe.

A szoftverfrissítés befejezésekor a pénztárgép kinyomtat egy bizonylatot, amelyen a "Sikeres pénztárgép program csere!" felirat szerepel, továbbá a kijelzőn megjelenik az "ELADÁS MÓD KIJELENTKEZVE!" felirat.

A sikeres frissítés után pénztárgépen a napi munka az "1" számbillentyű és az "ELADÓ" funkciógomb lenyomása után kezdehető meg.

A Sam4S pénztárgépek tulajdonosai ERRE a linkre kattintva tájékozódhatnak a frissítés menetéről.

A pénztárgépek új szoftvere belső működésében jelentősen megváltozott, de a jogszabályok által előírt új funkciók is elérhetővé válnak a pénztárgépeken a programcsere után. Ezenkívül számos apró módosítás történt a kezelésben, amelyek a felhasználók visszajelzései alapján segítik a napi munkát az eszközökön.

Az új programmal rendelkező Sam4S pénztárgépek kezelési útmutatói a webáruházunkban az egyes pénztárgéptípusok termékoldalain és a letöltések menüpontban is elérhetőek, de az alábbi hivatkozásokra való kattintással is megtekinthetőek:

A Sam4s Online pénztárgépekhez új Kontrollszalag program is készült, amely az új előírások szerinti naplófájlokat is képes feldolgozni és több új kényelmi funkcióval is gyarapodott az eszköztára.