Lakat alá került a pénztárgépcentrum!
Lakat alá került a pénztárgépcentrum!

Lakat alá került a pénztárgépcentrum!

Aki a Pénztárgépcentrum oldalait böngészi vagy vásárol a webáruházban biztonságban tudhatja adatait, ugyanis a honlap HTTPS protokollt alkalmaz az adatkommunikáció biztosításához!

Napjainkban az interneten történő bűnelkövetés mértéke folyamatosan növekszik és az internetezők vásárláskor gyakran még a saját adataikat sem tudhatják biztonságban. A Pénztárgépcentrum elkötelezett ügyfelei adatainak védelmében, ezért áttér a jól ismert HTTP kommunikáció használatáról a HTTPS-re.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A BIZTONSÁGOS KOMMUNIKÁCIÓ?

  • A pénztárgépcentrum honlapját biztonságos titkosított SSL kapcsolaton át lehet megnyitni
  • A kommunikáció során, harmadik fél nem férhet hozzá érzékeny adatokhoz
  • A látogatók biztosak lehetnek abban, hogy valóban a Pénztárgépcentrum honlapját nyitották meg

HONNAN LEHET TUDNI, HOGY BIZTONSÁGOS A KAPCSOLAT?

Az ismert böngészők, mint például a Google Chrome, Mozilla, Opera, Edge visszajelzést adnak a kapcsolat állapotáról az internetezőknek. A biztonságos kapcsolatot általában a böngésző a navigációs címsorában jeleníti meg egy zárt lakat piktogram formájában. A Google Chrome esetében egészen pontosan a beírt internetcím mellett bal oldalon jelenik meg egy zárt zöld lakat és a "Biztonságos" felirat.

VALÓBAN NAGYOBB BIZTONSÁGBAN VANNAK AZ ADATOK?

Igen, valóban. Az HTTPS protokoll biztonságos SSL kommunikációt használ, ami csak az adatokat küldő és fogadó felek számára teszi lehetővé az adatok értelmezését. Így harmadik fél hiába próbálja meg eltéríteni a kommunikációt, mivel nem tudja értelmezni az adatokat, legfeljebb egy értelmezhetetlen karakterhalmazhoz tud hozzájutni. Az internetes böngészés biztonságának növelése pedig állandó cél a lelkiismeretes honlapot is üzemeltető partnereknél.