Határidő! Év végéig kell üzembehelyezni az új kötelezettek Online pénztárgépeit
Határidő! Év végéig kell üzembehelyezni az új kötelezettek Online pénztárgépeit

Határidő! Év végéig kell üzembehelyezni az új kötelezettek Online pénztárgépeit

Azoknak, akiket a jövő év elejétől online pénztárgép haszálatára köteleztek, már december végéig üzembe kell helyeztetniük pénztárgépeiket. Aki nem szerzi be és helyezteti üzembe pénztárgépét a határidő lejárta előtt, az számíthat a NAV fokozott figyelmére. 2016. december 31. után üzembehelyezett pénztárgépek már a NAV támogatás sem igényelhető. 

kit érint?

A jövő évtől több kötelezetti kör számára is a munka velejárója lesz az online pénztárgép használata. Az új kötelezettek között találjuk az autó és motor kereskedéseket, szervizeket, de a masszőrök, fitnessztermek, plasztikai sebészek, diszkók és tánctermek sem maradtak ki. Különböző becslések szerint néhány ezertől, akár több tízezer kötelezett is online csatlakozhat a NAV szervereihez a jövő év elejétől.

Mit lát a nav?

A NAV adatai szerint 2016. december 20-ig összesen 3500 új kötelezett helyezte üzembe az új szabályok szerinti "átszemélyesíthető" online pénztárgépét. Ez a teljes új kötelezetti kör töredéke. A NAV eddig márt több, mint 12.000 üzembehelyezési kódot adott ki, amelyek jó részét máig nem használták el.

jövőre már ellenőrizni fognak

Az NGM szerint, a pénztárgépek beszerzésére előírt határidő, már nem fog módosulni, minden érintettnek, eddig kell feltétlenül megoldani az új online pénztárgépe beszerzését és üzembe helyezését. Az ügyfelek természetesen választhatják a névre szóló számlák kiállítását alternatív megoldásként az online pénztárgép használata, helyett, de náluk a NAV próbavásárlásokkal fogja ellenőrizni, hogy megfelelően járnak-e el tevékenységük végzése közben.

A nav támogatás is elveszhet

A kormány 50.000 Forint értékű támogatást ad az új kötelezetteknek az online pénztárgépük beszerzéséhet. Azonban a támogatást kizárólag új kötelezettek vehetik igénybe, új engedéllyel rendelkező, átszemélyesíthető online pénztárgépre, de csak abban az esetben, ha pénztárgépüket 2016.12.31-ig azaz jövő hét szombatig üzembe is helyeztetik.

nálunk van raktáron nav támogatással

Tőlünk az év végéig bármikor megvásárolhatja új szabályoknak megfelelő, átszemélyesíthető online pénztárgépét és, ha év végéig kéri annak üzembe helyezését, akkor a kormány által biztosított NAV támogatást is igénybe veheti. Ne halassza a döntést az utolsó pillanatra, mivel a jövő évben már ellenőriz a NAV és állami támogatás sem jár az új pénztárgépekre.