Elhalasztják a tarthatatlan határidőt?

Két hónappal hosszabbítaná meg a hagyományos pénztárgépek bekötésének a határidejét Varga Mihály.
Két hónap haladékot kaphatnak készülékük összekötésére a NAV szervereivel a hagyományos pénztárgépek tulajdonosai. Varga Mihály gazdasági miniszter pénteken bejelentette, hogy javasolni fogja az adóhatóságnak, hogy hosszabbítsák szeptember elsejéig a kisvállalkozások többsége által használt készülékek bekötésére vonatkozó határidőt.

A tárcavezető a határidő elhalasztásáról azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy egyeztetett a jelentősebb kereskedelmi érdekképviseleti szövetségek vezetőivel. A megbeszélésen részt vevő szervezetek, az Országos Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint az ÁFEOSZ-COOP Szövetség képviselői már korábban is a határidő kitolását javasolták.

Varga Mihály azt is elmondta a hírügynökség riporterének, hogy idáig hét darab online pénztárgépekkel kapcsolatos kérelem érkezett Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz. Ezek közül három mobil adattovábbításra képes hagyományos pénztárgépre, négy pedig számítógép alapú kasszákra vonatkozott. A gazdasági miniszter szerint a szervezet néhány héten belül adhatja ki az első engedélyeket, és ezután már el fog kezdődni a pénztárgépek cseréje.

Cégünk több mint húsz éve foglalkozunk pénztárgépekkel és országos szervizhálózatot üzemeltet. Az online üzemmódban is használható készülékeink fejlesztése a végső szakaszban jár, ezért úgy gondoljuk, hogy a pénztárgépeink hamarosan összeköthetőek lesznek a NAV szervereivel. Ha szeretné megismerni a személyre szabott online pénztárgép ajánlatainkat, kattintson ide és adja meg készüléke típusát a honlapunkon!