10 éve robog passzív hűtéssel a Posiflex
10 éve robog passzív hűtéssel a Posiflex

10 éve robog passzív hűtéssel a Posiflex

A Posiflex POS termináljai hosszú évek óta képviselik a neves gyártót az eladáshelyi eszközök piacán. 2016-ban ünnepli a vállalat a passzív hűtés, azaz a ventilátormentes technológia bevezetésének 10. évfordulóját.

10 éve fan free

A neves márka már 2006-ban úttörőként implementálta POS termináljaiban a ventilátormentes technológiát, amelyet az évek során folyamatosan tökéletesített. Az első passzív hűtéssel üzemelő Posiflex POS számítógép a KS-6315 volt. Az akkori technológiának megfelelően a Posiflex KS-6315 még 1,0 Ghz-es processzorral és 512 Mb operációs memóriával volt felvértezve. Nem csak a ventillátorokat száműzte a Posiflex az akkori innovatív termékből, hanem a hűtőfolyadékokat és csöveket is teljesen kiirtotta az új konstrukcióból.

A korai sikereken felbátorodva a Posiflex nem állt meg az átlagos teljesítményű passzív hűtésű POS PC-knél. 2012-ben az iparágban elsőként mutatott be olyan ventilátormentes terminált, amelyben a számítási teljesítményért Intel Core i5 processzor felelős. 

2014-re a Posiflex kifejlesztette az XT-5515 ipari terminált, amely már az Intel csúcskategóriás processzorainak egyikét használja számításokat végző egységként. A Core i7-es processzorral üzemelő terminál már nem ismer olyan iparági alkalmazást, amelyet ne tudna zökkenőmentesen futtatni. Természetesen ventilátormentesen.

Az idei évig a Posiflex ventilátormentes POS számítógépei közel 500.000 példányban találtak gazdára és az elégedett felhasználók száma napról napra nől. A passzív hűtés Posiflex szerinti értelmezése egyértelműen elnyerte a felhasználók elismerését az utóbbi 10 évben.

mit adott a kereskedelemnek a passzív hűtés?

Egyértelműen rengeteg előnnyel jár a ventilátormentes technológia használata az ipari felhasználásban. A Posiflex számítógépes termináljai a világ számos pontján teljesítenek szolgálatot különböző iparágakban megterhelő körülmények között. Lássuk tehát milyen előnyöket biztosít felhasználói számára egy passzív módon hűtött Posiflex PC.

A POS számítógép üzembehelyezése után azonnal feltűnik, hogy nem ad ki hangot. Az aktív, mechanikus hűtőelemek hiánya a hangtalan működés záloga.

A Posiflex fan-free terminálok ventilátor nélküli kialakítása lehetővé teszi, hogy az eszközök teljesen zárt készülékházzal rendelkezzenek és a hőleadás a készülékház egyes felületein történjen meg. Ettől a terminálok dizájnja sokkal egységesebb letisztultabb és a felületeket nem törik meg hűtést szolgáló nyílások.

A teljesen zárt készülékház nem csak szebbé, modernebbé varázsolja a POS PC-ket, hanem egyben az elektronikai alkatrészek porosodását is teljesen meggátolja, továbbá nehezebbé teszi a folyadékok bejutását a burkolat alá és úgyszintén védhet a párásodás ellen is. Az elektronikai alkatrészek védelme így könnyebbé vállik és növeli a készülékek megbízhatóságát is.

Az aktív hűtőelemeket alacsony fogyasztású kis hőtermeléssel működő alkatrészek és a passzív hűtést szolgáló elemek váltják ki. Mivel a passzívan hűtött Posiflex terminálokban nincsenek ventilátorok és mozgó mechanikus hűtési elemek, belátható, hogy a hűtőrendszer meghibásodásának esélye elhanyagolható.

A ventilátormentes terminálok szerkezeti felépítése így a Posiflex mérnőki megoldásainak köszönhetően egyszerű és ezáltal a terminálok karbantartása is könnyedén megoldható.

A megbízhatóság hozadéka a maximális működési idő, azaz ha egy POS számítógép nem karbantartásigényes és nem hibásodik meg, akkor annál több hasznot generálhat tulajdonosának a folyamatos működéssel.

Fontos megemlíteni, hogy a ventilátormentes technológia bevezetésének egyik előfeltétele az alacsony fogyasztású, hatékonyan működő alkatrészek használata, amiből adódóan a passzív hűtésű Posiflex POS PC-k rendkívül hatékonyan, gazdaságosan, alacsony energiafelhasználással működnek.

POSIFLEX MAGYARORSZÁGON

Az Alt Cash Kft. a Posiflex kizárólagos magyarországi beszállítója. Küldetésünknek tekintjük, hogy partnereinket, ügyfeleinket olyan POS eszközökkel lássuk el, amelyek megbízhatóak, strapabírók és a legmodernebb iparági technológiát képviselik, ezért nem is kérdés, hogy részünkről a Posiflex termékeit ajánljuk ügyfeleinknek.

Kínálatunkban megtalálhatóak a Posiflex POS termináljai, monitorjai,  blokknyomtatói, vonalkódolvasói és kasszafiókjai is, amelyeket webáruházunkban is megtekinthet.

Szeretne viszonteladó partnerünk lenni? Szeretne Posiflex eszközöket vásárolni? További információkért keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeinken!