Vasárnap újra vásárnap
Vasárnap újra vásárnap

Vasárnap újra vásárnap

Visszavonta a parlament a vasárnapi nyitvatartás korlátozását előíró törvényt. Vasárnap nyitnak a boltok. A HVG információi alapján a parlamenti szavazás nagy egyetértésben zajlott, 163 képviselő tette voksát a jelen szabályozás eltörlése mellett 11-en tartózkodtak és ketten szavaztak a boltzár eltörlése ellen.

Annak ellenére, hogy a szavazás lezajlott és eltörölték a korábbi rendelkezést, a vásárlók még valószínűleg nem szállhatják meg vasárnap a boltokat. Az államfőnek először alá kell írnia öt napon belül a törvényt, majd annak meg kell jelennie a Magyar Közlöny hasábjain. Végül a boltoknak, amelyek vasárnap is ki szeretnének nyitni, nyolc nappal a nyitvatartásuk megváltoztatása előtt jelenteniük kell szándékukat az illetékes hatóságnál és tájékoztatniuk kell az alkalmazottaikat is.

Az biztos, hogy hamarosan újra lehet majd a boltokban vasárnap is vásárolni. Az újabb változtatás gazdasági hatásait egyenlőre homály fedi. Továbbá kérdéses az is, hogyan fogadják az új fejleményeket a kiskereskedelmi dolgozók és, hogyan reagálnak a vállalkozások, hiszen a vasárnapi boltzár eltörlése nem jelenti automatikusan azt, hogy minden kiskereskedelmi egység nyitva fog tartani ezentúl vasárnap is.