Ki lesz a következő?
Ki lesz a következő?

Ki lesz a következő?

Az online pénztárgépek bevezetése óta folyamatosan érkeznek hírek a kötelezettek körének bővítéséről. Eddig azonban egyik hír cáfolta a másikat. Az utóbbi két hétben újra előtérbe került a téma.

Ki marad ki ebből a körből?

Magyar Idők értesülései szerint a korábbi hírekkel ellentétben a bővítésből kimaradhatnak a fodrászok és a szépészeti ipar általában, de a legfrissebb információk alapján a jogász szakma képviselői is.

Ki nem kerülheti el?

Jelen állás szerint a pénzváltók, edzőtermek és diszkók kiadásai között hamarosan szerepelni fog az online pénztárgép beszerzése is költségtételként.

Mi a helyzet külföldön?

Közép és Kelet Európában az a trend mutatkozik, hogy a jogászok adóügyi kötelezettségei szigorításra kerülnek. Lengyelországban, Örményországban és Szlovákiában már az ügyvédeknek is pénztárgépet kell használniuk jogszabályi kötelezettségeik teljesítése érdekében.

Hogyan fog zajlani a kötelezetti kör bővítése?

A Magyar Idők értesülései alapján két lépésben történik meg a kötelezetti kör bővítése. A rendelkezések így  2016 októberében és 2017 januárjában lépnek hatályba. Arról viszont nem tudott beszámolni az internetes hírlap, hogy az adott időpontokban, mely iparágak kerülnek bevonásra. Összesen 30.000 és 50.000 pénztárgép találhat gazdára az elkövetkező évben és a határidők is kopogtatnak a vállalkozások ajtaján. Ebből arra lehet következtetni, hogy a jogalkotók hamarosan pontosan megszabják kinek, meddig kell online pénztárgép beszerzéséről gondoskodnia.