Eldőlt! Bővítik az online pénztárgépek használatára kötelezettek körét
Eldőlt! Bővítik az online pénztárgépek használatára kötelezettek körét

Eldőlt! Bővítik az online pénztárgépek használatára kötelezettek körét

Több, mint másfél év után eldöntötte a Nemzetgazdasági szaktárca, hogy mely vállalkozók, vállalkozások lesznek online pénztárgép használatra kötelezve. A legutóbbi bejelentés után az online pénztárgépek használatát szabályozó rendelet módosított változata 2016. március 25-én megjelent a Magyar Közlönyben. Ezzel hivatalossá váltak a változtatások. Lássuk kik  az új kötelezettek és mik a határidők.

A kötelezetti kör bővítése a korábban vártaknál enyhébb mértékű lett, bizonyos tevékenységek a híresztelések ellenére nem kerültek az új rendelet hatálya alá, míg más addig nem említett elemeket beemeltek a jogszabályba. A megjelent rendeletből kiderült, hogy akik 

  • gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást,
  • plasztikai sebészeti tevékenységet végeznek
  • diszkót vagy tánctermet üzemeltetnek
  • fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat,
  • ruha tisztítási szolgáltatást nyújtanak

azoknak idén szeptember végétől online pénztárgéppel kell rögzíteniük forgalmi adataikat. A jövő év elejétől viszont a pénzváltóknál is bevezetésre kerül az online pénztárgéppel történő adatrögzítés.

A rendeletből az is nyilvánvalóvá vált, hogy a már engedéllyel rendelkező online pénztárgépeken elegendő lesz szoftvert módosítani és megfelelőek lesznek az új ügyfélkör számára is. Természetesen ehhez a pénztárgép forgalmazóknak engedélyeztetniük kell a pénztárgépek új verzióit. Cégünk az Alt Cash Kft. a Sam4s online pénztárgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, már dolgozik a pénztárgépek új verzióin. 

Önnek is online pénztárgépet kell használnia 2016. szeptember 30-tól? Szeretne időben tájékozódni? Keresse munkatársainkat telefonon, e-mailben vagy akár személyesen is budapesti székhelyünkön.